Energetische Essences PDF Afdrukken E-mail
Energetische Essences De essences van Andromedica zijn energerende bio-oscilaties. Ze hebben een sterke werking van binnenuit het energie veld. De essences kunnen naast zowel geneesmiddelen als homeopathische middelen ingenomen worden.

Er zijn vijf lijnen:

  • Weg naar vrijheid.
  • Kernverlangens.
  • Ennea- Emoties.
  • Processtap.
  • Deugden.
Daarnaast zijn er zes losse essences.
Hierbij een beknopte omschrijving en de werking van de essences.
Losse essences:  5 Elementen: De essence 5 Elementen brengt je hout, water, vuur, lucht, metaal in balans. De essence doet veel meer. Het zorgt ervoor dat het basis principe van genezing tot stand kan komen dus het werkt goed tegen ontstekingen, vermoeidheid en andere klachten. Uiteraard op de op de energetische kant en niet op de medische. Deze essence 5 Elementen kan je heel goed in combinatie inzetten met Kristalisator of Conflict. Het geeft enorme rust en bevordert met name de heling. Conflict: Deze essence werkt heel sterk naar de oorzaak van ziekte. Het haalt de emoties die daarom heen zitten weg. Volgens de Oostenrijkse professor Hamer heeft iedere ziekte een conflict als oorzaak. Deze essence haalt de emotionele lading van de oorsprong van de ziekte af waardoor genezing beter tot stand kan komen. Tevens is dit goed in te zetten bij klachten van depressiviteit, in combinatie met Kristalisator. Chacra’s: Dat we 13 Chacra’s hebben zal nagenoeg iedereen bekend zijn. Dat deze energiecentra geblokkeerd kunnen raken weet je ook. Tot nu toe waren er wel druppels voor iedere Chacra afzonderlijk. Nu hebben we één Essence die op alle Chacra’s inwerkt. Het opent alle dertien Chacra’s en brengt ze op één lijn en in balans met elkaar. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen. Heb je vaak last van geblokkeerde Chacra’s of is je energie heel laag, dan kan je deze essence innemen. Accelerator:  Soms kom je maar niet op gang. Je wilt wel en weet ook dat je aan de slag moet, maar het is moeilijk om het motortje aan de gang te krijgen. De essence Accelarator zorgt ervoor dat er actie ontstaat. Het helpt tevens om andere essences beter hun werk te laten doen, het versterkt de werking van de andere essences. Je kan deze essence ook inzetten om actiever te worden en je energie te verhogen. Doe dit dan in combinatie met Kristalisator.
Kristalisator:  De essence ‘Kristalisator’ heeft een enorme invloed op het water dat in jou aanwezig is. En aangezien de mens voor ongeveer 70% uit water bestaat is die invloed groot. ‘Kristalisator’ is de beste antidepressiva dat er is. Het haalt de negativiteit uit je water huishouding en voegt hostiliteit toe. De energie die vrijgemaakt wordt herstelt ontstekingen en negatieve gevoelens zodat je sneller herstelt. Deze essence kun je innemen als je regelmatig dips hebt, gevoelens van negativiteit ervaart, regelmatig op zoek bent of vaak niet lekker in je vel zit.
Stabilisator:  Als je emoties hebt die opspelen of je voelt je niet in balans, dat kun je de essence ‘Stabilisator’ innemen. Deze reguleert de emoties en brengt balans aan in lichaam en geest. Stabilisator is goed in combinatie met andere essences te gebruiken. Tevens is dit goed bij een reiniging of ontgiftkuur.          

WEG NAAR VRIJHEID

De weg naar Vrijheid is het pad dat je beloopt in cycli van 21 jaar. Het start bij de geboorte en eindigt bij volwassenheid. Daarna gaat de tweede cyclus van 21 jaar in enzovoort. Steeds weer komen we de negen stappen tegen die ons helpen om VRIJ te zijn. Werkelijk vrij zijn is jezelf zijn met al je goede en minder goede kanten.

1.Veiligheid
Het eerste dat een baby nodig heeft is veiligheid. Vanuit Veiligheid worden de andere stappen opgebouwd. Het is van groot belang om je veilig te voelen. Veilig in je huis, in je omgeving, bij mensen waar je mee omgaat en vooral veilig in en bij jezelf. Veiligheid wordt aan het kind door de moeder en de vader gegeven. Toch kan het zijn dat je hier een beschadiging hebt opgelopen. Dan zal zich dat regelmatig in je leven kunnen manifesteren. Geef eens weer, op een schaal van 1 tot 10 waarbij 10 staat voor het optimale gevoel van veiligheid, hoe veilig jij je voelde als kind? En doe dat ook eens in het heden. Hoe hoog is jouw veiligheid. Als dat onder de 8 is dan is het aan te bevelen om deze essence in te gaan nemen.

2. Verbondenheid
Vanuit Veiligheid zoekt het kind naar verbinding. Vooral en in eerste instantie de verbinding met de moeder. Nu komt het vaak voor dat mensen moeite hebben om zich te verbinden. Er is dan hoogstwaarschijnlijk een blokkade geweest in de jongste jeugd. Verbinding is dat je niets voor jezelf houdt maar alles durft te delen, dat je totaal verbonden bent met de ander. Maar als er een beschadiging is zal het vooral een probleem zijn om je met jezelf te verbinden. Mocht dat zo zijn, dan is deze essence een aanrader.

3. Ontvankelijkheid
Wat op deze stap nodig is, is ontvankelijk zijn voor zaken die buiten jezelf liggen. Hier is de invloed van de ander van belang in de ontwikkeling van het kind. Hoe ontvankelijk ben jij? Durf je te vertrouwen op anderen, sta je open voor input van buitenaf, kan je goed de scheiding maken tussen wat jij nodig hebt en wat anderen van je willen? De essence ‘Ontvankelijkheid’ zorgt ervoor dat je open gaat staan en ontvankelijk bent voor datgene wat je nodig hebt om verder te komen. Het geeft ook een gevoel van vertrouwen dat het goed komt en het gevoel dat je durft te ontvangen.

4.Zelfstandigheid
Het kind zoekt na Veiligheid en Verbinding de Zelfstandigheid. Het kind wil alles zelf doen en gaat de grenzen verkennen. Wij denken vaak dat we heel zelfstandig zijn, maar toch geven we weer dat we niet zonder de ander kunnen. Werkelijk zelfstandig zijn wil in een relatie zeggen dat je de ander niet nodig hebt waardoor je tot een werkelijk evenwichtige en gelijkwaardige relatie kunt komen. Hoe is het met jouw zelfstandigheid? Geef dat eens weer op de schaal van 1 tot 10 en neem de druppels in als het lager is dan 8.

5.
Eenheid Na de periode van zelfstandigheid gaat het kind op zoek naar Eenheid. Het ontdekt dat het Ik anders is dan de ander. Het ontdekt dat een actie leidt tot een reactie en het kind zoekt gelijkgestemden, vriendjes en vriendinnetjes en wendt zich af van anderen. Wat wij nodig hebben is de eenheid in onszelf. We hoeven anderen niet af te keuren, we hoeven niet altijd te reageren op actie en reactie. Deze essence is bedoeld om de eenheid te creëren en je vooroordelen te verminderen en meer uit te gaan van Innerlijke Kracht.    6. Intimiteit                           Het kind is nu in de fase dat het de intimiteit en seksualiteit ontdekt. Durft het zich over te geven aan intimiteit? En hoe is dat bij jou? Durf jij intiem te zijn? Intimiteit is niet alleen seksueel, het is ook de openheid naar elkaar in intimiteit, het ontdekken van elkaars verlangens en die van jezelf. Mocht je jouw intimiteit verder willen ondersteunen en meer open willen zijn, dan is deze essence van belang om ter ondersteuning in te nemen.

7. Ontluiken
Er is kritiek want de puberteit is in volle hevigheid losgebarsten. Het kind zoekt de grenzen en zet zich af tegen de beperkingen. Nu zal het moeten ontluiken. De luiken moeten open en het zal de liefde van de ouders en de invloed van de omgeving in ware proporties gaan zien. Voor jou is het van belang om open te staan voor kritiek en feedback. De essence ‘Ontluiken’ kun je in zetten als je meer openheid wilt in jezelf, beter naar anderen wilt luisteren en vooral als je jouw luiken wilt openen zodat je een beter uitzicht hebt op de wereld om je heen.

8. Verantwoordelijkheid
Het kind is de puberteit ontgroeid en zal nu de verantwoordelijkheid moeten gaan ontwikkelen. Het is vanaf nu verantwoordelijk voor de eigen daden. Hoe is jouw verantwoordelijkheidsgevoel? Mag het nog wel iets sterker, of ben je juist over verantwoordelijk en draag je de last van de halve wereld? In beide gevallen kan deze essence een ondersteuning geven om je verantwoordelijkheidsgevoel in balans te brengen.

9. Vrijheid
Het kind is nu aan het einde van de kind fase en staat voor volwassenheid. Als het alle stappen goed heeft doorlopen ontstaat er vrijheid en kan het onbekommerd de volgende 21 jaar instappen. Vrijheid is echter een groot probleem. We voelen ons gebonden, vast zitten in systemen, verantwoordelijk voor anderen, we hebben veel verplichtingen. Er is een heimelijk verlangen naar vrijheid. De essence ‘Vrijheid’ zorgt ervoor dat je je werkelijk vrij gaat voelen. Je ervaart een ongelofelijke opluchting als je je werkelijk vrij voelt. Je voelt je anders want je bekijkt de wereld vanuit het gevoel van vrijheid.
 
 

Negen maanden kuur

De weg naar vrijheid kun je innemen als een negen maanden kuur. Je begint met de eerste stap Veiligheid en je gaat door tot je Vrijheid hebt ingenomen. In die negen maanden zal je iedere stap intens beleven en ontstaat er heling van je blokkades, emotionele obstakels en beperkende overtuigingen. Maar bovenal volg je stap voor stap het hele helingsproces dat je als kind had zullen doen. In een natuurlijke volgorde beleef je de harmonie in jezelf tot je werkelijk vrij bent. Volg de aanwijzingen op het label en neem 2 maal per dag 8 druppels.              
            DEUGD
De serie Deugd wekt in op je aansturing. Ieder mens heeft een onbewuste aansturing voor het gedrag. Die aansturing is ontstaan in de jongste jeugd of juist door omstandigheden waar je pijn hebt ervaren. De essences uit deze serie brengen die aansturing in balans, zodat je niet overdreven in je patroon blijft hangen, maar je patronen kunt doorbreken en zo open en vanuit je diepere zelf de wereld tegemoet kan treden.

1.Sereniteit
De negatieve aansturing hierbij is woede of kwaadheid en die zet aan tot dwangmatigheid om het juiste tot stand te brengen. ‘Sereniteit’ reguleert de kwaadheid in jou en brengt rust en vrede. Het geeft je een heerlijk gevoel dat niets meer MOET, maar alles MAG. Je bekijkt de dingen meer vanaf een afstand en geniet van wat je tot stand hebt gebracht. Vanuit sereniteit kan je meer genieten en plezier maken en ook eens heerlijk niets doen. Deze essence geeft het gevoel van tevredenheid en rust in jezelf.

2. Nederigheid
Hoogmoed komt voor de val. Trots is mooi, maar kan ook aanzetten tot alles voor anderen te willen doen in de hoop dat die jou een trots gevoel geven. Daarbij cijfer je jezelf teveel weg. In wezen wil je graag waardering en aandacht ontvangen. De essence ‘Nederigheid’ maakt je niet klein maar juist groots. Je ontdekt de grootsheid in jezelf en stopt met het doen van dingen om uitsluitend anderen te plezieren. Omdat je alles doet vanuit liefde voor jezelf, kan je van daaruit anderen tot steun zijn. De essence ‘Nederigheid’ maakt de grootsheid in jou los.
  3. Oprechtheid
Wat heerlijk om oprecht te zijn, maar wat moeilijk om dat te doen. Niemand zal zeggen dat hij oneerlijk is, toch is bewezen dat we allemaal meerdere keren per dag liegen. In dit geval bedoelen we liegen tegen jezelf. We vertellen onszelf dat het best goed gaat komen, dat we goed bezig zijn, dat we eerlijk zijn geweest enzovoort. Maar ergens diep van binnen weten we dat dit niet zo is. Hierdoor kunnen kwalen ontstaan of is er onvrede in onszelf. De essence ‘Oprechtheid’ zorgt ervoor dat je eerlijk bent tegen jezelf waardoor je anders met anderen om zal gaan. Oprecht zijn tegen jezelf is je zwakte erkennen, je fouten onder ogen zien en herkennen als leermomenten. Je oprechtheid wordt beloond in een opgeruimd, positief gevoel en een vrolijke oprechte uitstraling.

4. Evenwicht
Het kan best voorkomen dat je je uit je evenwicht gebracht voelt, dat je overmand wordt door emoties, dat je jaloers bent en noem maar op. De essence ‘Evenwicht’ zorgt ervoor dat je in balans komt, dat je emoties in evenwicht zijn en dat je verbinding hebt met jezelf en je diepere gevoelens. ‘Evenwicht’ ervaren is zo prettig,want je hebt geen dippen meer en ziet het leven positief. De onevenwichtigheid in jou wordt opgeheven met als resultaat dat je volledig in balans bent.

5. Onthechten
Mensen die gehecht zijn aan dingen maken het moeilijk voor zichzelf. Om nog maar niet te spreken over hen die gehecht zijn aan anderen en zich niet los kunnen maken. Werkelijke kracht is om te onthechten: om het verleden en materiele zaken los te laten, want het is allemaal niet belangrijk. Wie ‘onthecht’ is echt en verbonden met zichzelf. De mooiste relatie is die waarin je de ander niet nodig hebt, want pas dan is er sprake van gelijkwaardigheid in de relatie. De essence ‘Onthechten’ helpt je om je zoektocht naar kennis, naar waardevolle spullen en naar het hechten aan mensen los te laten en te ervaren dat je alles wat je moet weten al weet. Kortom de essence ‘Onthechten’ helpt je met loslaten.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
          6. Moed
Als er angst is, is er geen moed. Als er moed is, is er geen angst. Ervaar je regelmatig angst en ben je wel eens bang dat de dingen niet goed zullen komen? Raak je gestresst als er veel mis dreigt te gaan? De essence ‘Moed’ zorgt ervoor dat de angst en de twijfel verdwijnen. Je overwint je angsten, bent niet meer bang voor wat en wie dan ook en treedt het leven open tegemoet. Deze essence helpt ook om het geloof in jezelf te versterken, om problemen als uitdagingen te zien en te denken in kansen i.p.v. mislukkingen. De essence ‘Moed’ helpt je om vanuit innerlijke kracht te leven.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
7. Eenvoud
Soms maak je het te complex en ben je geneigd om teveel dingen tegelijk te doen, waardoor eigenlijk maar weinig af komt. De essence ‘Eenvoud’ zorgt ervoor dat je naar de essentie van de dingen gaat, dat je de dingen effectief aanpakt en afmaakt waaraan je begonnen bent. Je gaat eerst het ene ding doen, waarna je het volgende aan gaat pakken. ‘Eenvoud’ geeft je het handvat om rustig en weloverwogen te werk te gaan en brengt orde in je hoofd. De chaos in jezelf verdwijnt en je ziet ook de details zonder de grote lijnen uit het oog te verliezen.

8. Onschuld
Het is het lieve spelende kind dat nog in onschuld gelooft. Voel je je wel eens aangevallen, voel je je snel afgewezen en verbloem je dat door kracht te tonen? De essence ‘Onschuld’ helpt je om, net als het kind, spelenderwijs met anderen om te gaan, onschuldig de wereld tegemoet te treden en te genieten van wat zich aandient. Je ziet niet alles als een bedreiging en springt niet overal direct bovenop. Je wordt aardiger, begripvoller en vooral veel plezieriger voor jezelf.

9. Daadkracht
Het kan zijn dat je moeilijk tot daden komt, dat je te afwachtend bent. Misschien richt je je teveel op anderen en neem je moeilijk beslissingen. Dan is de essence ‘Daadkracht’ een oplossing. Deze essence helpt je om daadkrachtig te worden, beslissingen te nemen en tot actie over te gaan. Je ervaart minder twijfel in jezelf, kijkt naar de oplossingen en ziet de actie nodig is om tot de oplossing te komen. De essence ‘Daadkracht’ helpt je om evenwichtig plannen om te zetten naar daden.
                                   
ENNEA - EMOTIE
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
Vanuit het Enneagram kennen we negen causale emoties die ons in de weg staan om onszelf te zijn en/of te ontwikkelen. Door die emoties aan te pakken kunnen we verder. Deze emoties helpen je om bij je potentieel te komen, om uit je Enneagramhokje te stappen en naar je essentiële zelf te gaan.

1. Perfectie
Er zijn hier twee mogelijkheden: je bent veel te perfectionistisch of juist helemaal niet. In beide gevallen helpt deze essence je. Misschien vind je dat alles beter moet, blijf je steeds weer op de kleinste details letten of voel je ergernis om anderen die fout op fout maken of zich niet aan hun afspraken houden. De essence ‘Perfectie’ zorgt ervoor dat je makkelijker wordt, dat je dingen die je niet zelf in de hand hebt beter kunt accepteren en je je niet meer stoort aan omstandigheden buiten jou. Daarnaast helpt deze essence je om je juist meer met details bezig te gaan houden. Het ondersteunt je om je hoofd op orde te brengen en orde in je leven te creëren.

2. Helpen
Ook hier zijn er weer twee mogelijkheden: je staat steeds voor anderen klaar en denkt te weinig aan jezelf, of je hebt juist moeite om je met anderen bezig te houden en wordt steeds afgeleid door andere zaken. Deze essence helpt je om jezelf te vinden, bij jezelf te blijven en voor jezelf te kiezen. Voor jezelf kiezen is niet asociaal. Het is juist een kracht en je kunt anderen veel beter helpen vanuit kracht en liefde. Het kan zijn dat je steeds wordt afgeleid door andere dingen, waardoor je moeite hebt om voor jezelf en de mensen om je heen te kiezen. Ook dan kan je deze essence innemen, want die zorgt er voor dat je in je kracht komt en meer van jezelf gaat houden.

3. Succes
Wederom zijn er twee mogelijkheden: je richt je altijd op het resultaat waardoor je te weinig tijd hebt voor anderen en vooral voor jezelf. Of je hebt moeite om je op het resultaat te focussen, je wordt vaak afgeleid en vindt het resultaat helemaal niet zo belangrijk. In beide gevallen kan deze essence je helpen. De essence ‘Succes’ zorgt ervoor dat je succesvol blijft, maar tevens dat je meer oog hebt voor gevoelens, voor de mensen om je heen en voor de mooie en aangename kleine dingen van het leven. Genieten doe je al, maar dan vooral van het harde werken en het resultaat daarvan. Het leven heeft echter meer te bieden. Deze essence brengt je bij je gevoel, bij de oprechtheid in jezelf. De essence ‘Succes’ zorgt er tevens voor dat je succesvol wordt, dat je je meer richt op één ding en kijkt naar het resultaat in plaats van naar het spel. Je krijgt het gevoel dat je onoverwinnelijk bent en in staat om bergen te verzetten.

4. Echtheid
De twee mogelijkheden zijn: je bent ontdaan wanneer mensen iets zeggen dat ze niet echt menen en wanneer mensen niet laten zien wie ze echt zijn. Of je hebt moeite om de liefde in jezelf en de echtheid in jezelf te ontdekken. In beide gevallen kan je deze essence innemen. Misschien heb je moeite met je emoties en word je er regelmatig door overmand. Misschien voel je heel veel dingen aan en pak je ook negatieve energie van anderen of van omstandigheden op. Dan zorgt deze essence ervoor dat je emoties in balans komen. Tevens ga je jouw echtheid en de liefde in jezelf ontdekken.
Maar deze essence zorgt er ook voor dat je meer bij je emoties kunt komen en het echte van het onechte gaat onderscheiden. En heel belangrijk, ‘Echtheid’ zorgt ervoor dat je meer van jezelf gaat houden.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
5. Analyse
Misschien analyseer je alles, zit je erg veel in je hoofd en beschouw je je denken als je grootste kwaliteit. Of heb je juist moeite met logica en analyseren? In beide gevallen zal de essence ‘Analyse’ je ondersteunen. Deze essence zorgt ervoor dat je iets minder in je hoofd gaat zitten en meer op je innerlijk weten gaat vertrouwen. Je komt meer in balans, wordt toegankelijker en staat meer open voor de verhalen van anderen.
Voor wie moeite heeft het logica en analyseren zorgt ‘Analyse’ er juist voor dat je méér naar je hoofd gaat, de logica van de dingen gaat onderscheiden en minder op gevoel of instinct af gaat.

6. Zekerheid
Het kan zijn dat je telkens zekerheid nodig hebt, of je voelt je heel sterk en ergert je aan anderen die je zwakker vindt. In beide gevallen helpt de essence ‘Zekerheid’ je.
Zekerheid zit in jezelf. Je hoeft dus geen zekerheid buiten jezelf te zoeken. De essence geeft je een zeker gevoel en brengt je bij je kracht. Ze geven je zelfverzekerdheid zodat je gaat doen wat je wilt doen, zonder je veel van de mening van anderen aan te trekken.
‘Zekerheid’ helpt ook wanneer je je juist heel zeker voelt en niets aantrekt van wat anderen vinden. Misschien is het goed om wat meer te luisteren, je meer met anderen bezig te houden en meerdere kanten van de medaille te gaan zien. Deze essence zorgt voor balans tussen moeten en willen, zekerheid en onzekerheid, voor jezelf kiezen en rekening houden met anderen.

7. Genieten
Het kan zijn dat je zó geniet in je leven dat je daardoor niet of nauwelijks toekomt aan zaken die minder leuk zijn. Je stelt ze uit en schuift ze door, want je geniet liever van het leuke en aangename. Je wilt graag aardig gevonden worden en loopt daardoor wel eens weg voor verantwoordelijkheden. Of kan je juist heel moeilijk genieten, omdat je een te groot verantwoordelijkheidsgevoel hebt? In beide gevallen helpt deze essence je. Met behulp van‘Genieten’ richt je je op hetgeen dat gedaan moet worden en je telkens maar uitstelde. Je blijft genieten, maar nu ook van de dingen die je tot nu toe als vervelend of saai bestempelde. Je ontdekt dat details invullen tot een groter plezier kan leiden.
Maar de essence helpt ook als je moeilijk kunt genieten en het leven heel serieus neemt. ‘Genieten’ brengt het plezier in het leven naar boven en laat je de mogelijkheden zien in plaats van de problemen!

8. Kracht
Misschien doe je alles vanuit kracht en minder vanuit gevoel of finesse. Of misschien vind je het moeilijk om iets krachtig te doen en heb je een hekel aan direct zijn. In beide gevallen helpt de essence ‘Kracht’ je.
Deze essence ondersteunt je om meer naar de omstandigheden te kijken en ook de andere mogelijkheden en invalshoeken te zien. Je blijft een krachtig persoon, maar richt je ook op de finesses. Je doet meer vanuit gevoel en zorgt ervoor dat mensen je goed begrijpen maar ook prettiger in de omgang vinden.
Deze essence helpt je om bij je kracht te komen. Er is een tijd van aanpakken en doorzetten. Je hoeft niet bang te zijn wat anderen ervan vinden, maar doet het juiste om hen en jezelf verder op weg te helpen.

9. Liefde
Ben jij iemand die alles uit liefde doet, te veel met de stroom meegaat en moeilijk beslissingen kan nemen? Of doe je juist alles vanuit je hoofd of vanuit instinct en zorg je ervoor dat dingen klaar komen, niet linksom, dan maar rechtsom? In beide gevallen helpt de essence ‘Liefde’ je richting gulden middenweg.
Je gaat meer vanuit je zelf doen, dus doen wat jij werkelijk wilt. Je gaat makkelijker beslissingen nemen en keuzes maken. Je wordt doelbewuster, maar blijft wel liefdevol.
Deze essence helpt ook om alles meer vanuit liefde te doen. Je krijgt begrip voor het standpunt van anderen, je ziet meerdere mogelijkheden en neemt de juiste beslissingen vanuit liefde. Het is de liefde in jezelf voor anderen, voor de natuur, voor je werk of noem maar op. Dat wordt je grote kracht.
   

KERNVERLANGENS


Ieder kind heeft kernverlangens. Het zijn twaalf verlangens die het van de ouders wil ontvangen. De ouders zijn nagenoeg niet in staat om al deze verlangens te geven. Vandaar dat vrijwel iedereen een aantal van de kernverlangens te kort komt. We zoeken deze dan vaak bij een ander. In een relatie gebeurt het vaak dat partners bij elkaar de kernverlangens zoeken die ze zelf tekort komen. Het kan ook zijn dat je samen precies dezelfde kernverlangens tekort komt en door de herkenning elkaar zoekt. Kernverlangens zullen moeten worden aangevuld zodat je ze niet bij een ander zoekt maar deze aan jezelf kunt geven. Vandaar deze essences die dit proces ondersteunen. Veel emotionele problemen en zelfs kwalen kennen de oorzaak in een tekort aan meerder kernverlangens.

De twaalf kernverlangens zijn:
  1. Acceptatie Het laatste verlangen van de kernverlangens is Acceptatie. Het kind wil geaccepteerd worden. Niet alleen voor wie het is, maar ook voor de plek die het inneemt in het gezin en voor de rol die het binnen dat gezin speelt. Als die acceptatie niet komt of als te weinig wordt ervaren gaat het elders op zoek naar de acceptatie. Dat zorgt voor grote onzekerheid als het niet gegeven wordt. De essence ‘Acceptatie’ zorgt ervoor dat je in de eerste plaats jezelf accepteert zoals je bent. Je gaat het niet meer bij anderen zoeken, waardoor er meer zekerheid in jezelf ontstaat.    2. Zorg Het eerste dat het kind nodig heeft als het geboren wordt is Zorg. Het zijn de liefde van de moeder en de liefdevolle verzorging die het pasgeboren kind zoekt. Het kan zijn dat het kind de zorg als onvoldoende ervaren heeft of in een situatie heeft verkeerd waarin de zorg onvoldoende gegeven kon worden. Dan blijf je ernaar op zoek. Het kan ook zijn dat je op latere leeftijd op zoek gaat naar zorg, of juist heel erg veel zorg aan anderen gaat geven in plaats van aan jezelf. De essence Zorg geeft je het gevoel dat je de zorg aan jezelf kunt geven zodat je die niet van anderen nodig hebt. Het vermindert eveneens de overdreven zorg aan anderen zodat je zorg aan jezelf kunt geven.

3. Geborgenheid
Het volgende kernverlangen van het kind is Geborgenheid. Pas als het kind zich geborgen voelt kan het groeien en zich ontwikkelen. Maar het kan zijn dat je dit als onvoldoende hebt ervaren, dan blijf je de rest van je leven op zoek naar geborgenheid. Indien je het gevoel hebt dat je regelmatig geborgenheid buiten jezelf zoekt kan je deze essence innemen met als resultaat dat je je geborgen voelt bij jezelf.
<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
4. Bewondering
Ook bewondering is voor het kind van groot belang. Het neemt de bewondering van de ouders mee in zijn of haar leven en is daardoor in staat zichzelf te bewonderen. Het kan echter zijn dat je een tekort aan bewondering hebt ervaren. Dan zal je in je verdere leven bewondering zoeken bij anderen. Krijg je die niet, dan ontstaat er teleurstelling. De essence ‘Bewondering’ zorgt ervoor dat je jezelf gaat bewonderen en het niet meer bij anderen gaat zoeken.

5. Vertrouwen
Een kind kan ook niet zonder vertrouwen. De ouders geven het kind hun vertrouwen. Mocht je dat als onvoldoende hebben ervaren dan zoek je het vertrouwen bij anderen. De waarheid is dat je jezelf onvoldoende vertrouwt. De essence ‘Vertrouwen’ zorgt ervoor dat je het niet meer bij anderen zoekt maar dat je anderen die dicht bij je staan vertrouwt en vooral jezelf vertrouwt.

6. Aanmoediging
Het kind wil ook aangemoedigd worden. Door de aanmoediging van de ouders komt het kind tot bloei. Mocht je dat als onvoldoende hebben ervaren dan zoek je bij anderen de aanmoediging of je gaat anderen op overdreven wijze aanmoediging geven. De essence ‘Aanmoediging’ brengt dit in balans zodat je jezelf de aanmoediging geeft en het niet meer bij anderen zoekt.

7. Goedkeuring
Het kind wil goedkeuring voor wat het doet en wie hij/zij is. Indien het kind de goedkeuring als onvoldoende heeft ervaren zal het steeds opnieuw goedkeuring bij anderen zoeken. Dan kan zowel privé als in het werk zijn. De reden hiervan is dat het kind zichzelf afkeurt. De essence ‘Goedkeuring’ zorgt ervoor dat je jezelf niet af- maar juist goedkeurt en dit niet meer bij anderen gaat zoeken.

8. Toestemming
Nu wil het kind toestemming om zich verder te ontplooien of toestemming voor zijn of haar daden. Als de ouders dat in zijn ogen onvoldoende hebben gegeven zal het in het verdere leven deze toestemming bij anderen halen. In wezen geeft het zichzelf geen toestemming om te zijn wie hij is. De essence ‘Toestemming’ brengt dit in balans, zodat je mag zijn wie je bent en de toestemming niet meer bij anderen haalt.

9. Respect
Respect heeft iedereen nodig. Toch gaan veel mensen respectloos met elkaar om. Het kan zijn dat het respect niet voldoende door de ouders is verschaft, waardoor men overdreven op zoek gaat naar respect. De waarheid is dat je niet geleerd hebt om respect aan jezelf te geven. Met behulp van de essence krijg je je zelfrespect terug en zoek je het niet meer bij anderen.

10. Erkenning
Kinderen willen in deze fase erkenning voor hun daden en voor wie ze zijn. Bij onvoldoende erkenning van de ouders ga je dit bij anderen zoeken. De essence ‘Erkenning’ geeft jou het gevoel van erkenning. Je mag er zijn en je erkent je volledig zoals je bent, met je goede en ook met je minder goede kanten.

11. Bevestiging
Het kind wil bevestiging van wie het is en wat het doet. Het zoekt naarstig naar de bevestiging van zijn/haar bestaan. Als dat niet voldoende wordt gegeven zoek je het later bij anderen. De essence ‘Bevestiging’ zorgt ervoor dat je de bevestiging aan jezelf geeft in plaats van deze bij anderen te halen.

12. Waardering
Bijna aan het einde van de cyclus wil het kind de waardering ontvangen. Zoeken we niet allemaal naar een stukje waardering? Als dit door de ouders, naar het begrip van het kind, onvoldoende is gegeven zal je later de waardering gaan zoeken bij anderen. De essence ‘Waardering’ laat je jou zelf waarderen en je ervaart de rust die dat je geeft.De Twaalf Kernverlangens horen volledig in balans te zijn. Onze ervaring is dat er bij de meeste mensen drie zwak zijn. Deze drie kernverlangens ga je zoeken bij anderen, waardoor de natuurlijke cyclus in jou verstoord wordt. Door de juiste essence in te nemen herstel je de energetische balans en kunnen kwalen beter genezen of blokkades worden geëgaliseerd.
                                  PROCESSTAP
Alles is een proces en ieder proces bestaat uit negen stappen. Wie zijn/haar proces niet afmaakt komt dus niet verder, wat kan leiden tot lichamelijke klachten, oververmoeidheid enzovoort. Door te herkennen in welke stap je steeds weer vastloopt en de bijbehorende essence te gebruiken, zal je uiteindelijk in staat zijn de volgende stap te kunnen nemen.

1.  Willen
Een moeilijke stap is om te definiëren wat je precies wilt. Pas als je dit weet kun je de volgende stap zetten. Het kan zijn dat je heel vaak niet precies weet wat je wilt. Je twijfelt, gaat bij anderen te rade en krijgt steeds meer advies dat elkaar ook nog eens tegenspreekt. Van belang is om bij je gevoel te blijven, de twijfel te overwinnen en te uiten wat JIJ nu echt wilt. De essence ‘Willen’ helpt je om deze horde te nemen. Met behulp van deze essence wordt het allemaal steeds duidelijker en zul je uiteindelijk weten wat je precies wilt.

2.  Geloven
Weten wat je wilt, wil nog niet zeggen dat je ook gelooft dat dit haalbaar is. Opnieuw is er twijfel. Beperkende overtuigingen vormen hét struikelpunt bij het geloven dat wat we willen ook haalbaar is. De essence ‘Geloven’ geeft je het geloof in jezelf en het geloof dat je hetgeen je wilt ook daadwerkelijk kunt bereiken. Tevens zorgt de essence ervoor dat je niet steeds maar anderen helpt bij het vinden van hun doel, maar dat je eindelijk eens voor jezelf gaat kiezen en je eigen doelen nastreeft. Bij deze stap krijg je heel helder voor ogen wat je moet doen om bij je doel te komen. Je ziet niet de moeilijkheden maar de mogelijkheden!

3.  Onderzoeken
Als je weet wat je wilt en je gelooft dat je doel haalbaar is zal je moeten onderzoeken wat je nodig hebt om daar te komen. Het kan zijn dat je op dit punt blijft hangen en blijft onderzoeken, studeren, raad vragen aan anderen, cursussen volgen enzovoort. Nu is de tijd om de volgende stap te zetten. Onderzoek wat je nodig hebt en laat je niet steeds opnieuw door anderen of door nieuwe informatie van je pad brengen. Neem de essence “Onderzoeken’ wanneer je blijft hangen in het zoeken naar informatie, raad en antwoorden en/of geen afscheid kunt nemen van het onderzoeken.

4.  Creëren
Het heikele punt in je proces is dat, als je weet wat je wilt, je erin gelooft en alles hebt onderzocht, je nu op het punt komt dat je de juiste bedding moet creëren om tot realisatie van je doel te komen. En zo vlak voor het bereiken van ons doel slaat vaak de grote twijfel weer toe, spelen emoties op en ervaren we angst voor de toekomst. Wat zal er gebeuren als het doel behaald is? Dit is het punt waarop je nog steeds terug kunt naar af om weer opnieuw te beginnen. De essence ‘Creëren’ helpt je om je angsten te overwinnen. Nu is het moment waarop je de lange voorbereiding kunt afsluiten en daadwerkelijk actie onderneemt. Twijfel je vaak of je doel wel goed is? Word je overmand door emoties? Ervaar je angst om verder te gaan? Deze essence is bedoeld om je hier overheen te helpen, actie te ondernemen en gewoon te gaan DOEN!
5.  Integreren
Je staat op het punt om te gaan doen wat je moet doen. Het zicht op je doel is helder, je hebt je goed voorbereid, kortom je bent er klaar voor. Maar ondanks dat je wel goed bezig bent, schiet het gewoon niet op. De essence ‘Integreren’ is bedoeld om je te ondersteunen als je veel te veel doet en niet meer in de flow zit, of als je juist niet opschiet in het uitvoeren. Met behulp van deze essence zul je precies de juiste stappen nemen om ook daar te komen waar je zijn wilt. Je kunt deze essence ook innemen als je maar niet tot actie kunt komen, terwijl je weet dat je echt aan de slag moet gaan.

<!--[if !supportLineBreakNewLine]-->
<!--[endif]-->
          6.  Ontvangen
Je bent nu een heel eind op weg, maar om verder te kunnen is op dit punt kritiek of feedback van belang. En dat is een moeilijk punt. Want je bent zo goed op weg en nu gaan anderen zich ermee bemoeien. Deze essence helpt je om kritiek goed te ontvangen en niet in de emotie te schieten. Het helpt je om naar de positieve kanten van de feedback te kijken. Om precies dát te ontvangen wat jij nodig hebt om datgene wat je echt wilt nu te volbrengen. Deze essence kan je innemen als je moeite hebt met kritiek, er niet om durft te vragen, of als je daardoor blijft hangen in je plan en de volgende stap niet durft te zetten. Ook als je zekerheid zoekt bij anderen en steeds weer naar de mening van anderen vraagt biedt deze essence de uitkomst.

7.  Ondernemen
Zaken moeten worden afgemaakt. De kritiek of feedback moet worden verwerkt. Je kunt niet meer alleen met het leuke bezig zijn en denken dat je al klaar bent en je doel bereikt is. Er moet nog iets gebeuren: neem je verantwoordelijkheid en maak datgene af waar je aan begonnen bent. Heb je daar vaak moeite mee, dan zal deze essence je helpen. De essence ‘Ondernemen’ ondersteunt je om vol energie en enthousiasme de dingen aan te pakken en de details in te gaan vullen, zodat datgene wat je echt wilt ook gerealiseerd gaat worden.

8.  Waarderen
Je hebt bijna alle stappen doorlopen en bent zo goed als klaar. Maar het proces is nog niet voltooid. Een belangrijk onderdeel van het proces heeft te maken met waardering. Ben je in staat waardering te ontvangen voor datgene wat je allemaal gedaan hebt? De essence ‘Waardering’ helpt je om zowel jezelf te waarderen als datgene wat je gepresteerd hebt. Het zorgt voor rust in jezelf terwijl je wel actief bezig blijft. Deze essence geeft kracht om door te gaan, terwijl je ook afscheid mag nemen van het oude. Iedere verandering zorgt ervoor dat er iets van het oude achterblijft. Daar moet je afscheid van nemen. En pas dan kan je genieten en jezelf waarderen.

9.  Ontspannen
Het hele proces is voltooid. Je hebt bereikt wat je wilde en je bent klaar. Nu is het tijd om te ontspannen; de laatste stap in het proces. Heb je moeite met ontspannen? Is er altijd wat te doen? Wil je altijd direct verder met het volgende project? Dan is het goed om deze essence in te nemen. Ontspanning en rust zijn essentieel om datgene wat je allemaal gedaan hebt te verwerken. Zie het als slapen. Je hebt slaap nodig om uit te rusten en de zaken van de dag ervoor te verwerken. Ontspanning is bij deze stap van belang. Met behulp van deze essence ben je in staat je rust te nemen, terug te kijken en tegelijk je blik weer vooruit te richten. Maar zonder een gejaagd gevoel en het idee van alles te moeten.

 

 
< Vorige   Volgende >

 

  Home | Contact | Zoeken | Wie is Irene? | Individuele coaching | Enneagram | Eik therapie | Mind | Body | Spirit | Werken in groepen | Remedies en Essences |
constructor of this site